7/5/08

navsteva Arnauda a Morgane ~~ Arnaud and Morgane in SP

S Morgan a Arnaudem, mymi francouzskymi kamarady, kteri ziji ve Spanelsku, jsme stravili sice jen 3 dny v SP, nez se vydali na dalsi cesty po Brazilii, ale bylo to fajn. od kamarada Karin jsme se naucili udelat typickou sladkost, BRIGADEIRO (foto c. 1 - Karin, Arnaud, Maru a Morgane), prosli jsme se po Pauliste (jedna z jejich sviticich anten na foto c. 2); vyjeli jsme do 35. patra 161 metru vysoke budovy BANESPA, odkud je vyhled na cele SP, ktere "nikde nekonci":) (foto c. 3, ta budova, co vypada jako Empire State Building; foto c. 4: vyhled); a taky jsme byli v centru na ulici 25 de Marco, kde koupite uplne cokoli a uplne za babku (foto c. 4) - je tam porad neskutecne narvano... a na krasne ovoce a bezva obed jsme si zasli do Mercado Municipal- coz je mestsky trh (foto c. 5). a jeste jsem zapomnela: mrkli jsme i na finale euro, Spanele porazili Nemce, takze jsme my "skorospanele" mohli oslavovat:)




My french friends Morgane and Arnaud (i know them from spain, where they live) spent only 3 days in Sampa before leaving for other parts of brazil. still it was some really nice 3 days. we have learned to make the typical sweet, Brigadeiro (picture nr. 1: with Karin, Arnaud, Maru and Morgane). we have strolled on av. Paulista (on picture nr.2: one of its beautiful antennas); we have been to 35th floor of 161 metres high BANESPA building to have a look at SP which "never ends" (picture nr. 3: the bulding is the one with a flag; it looks like empire state building; built in 1947; picture nr. 4: the view). we have been to the streed 25 de marco where you can buy anything and cheap and it's always full (picture nr. 5); and to rest, have so nice food and see all the different fruits, we went to Mercado Municipal, the city market (picture nr. 6). and not to forget: we have seen the eurocup finals and Spain won so we had some nice reason to celebrate! :)

3 comments:

Anonymous said...

fčera zme bili na procházce s mými nahofno přátěli (Jaňjka a Arča) po Práglu, boly zme sa podývat na starým komunistytckím smýchofským nádražý, kde je úplnjě humus fšuse, pak sme se boly pozrieťj na sídlištje kde sme musely pješki do 15 patra páč vítach nefunkoval, abi sme sa podývali, že prágle je fakd malyčkí a je hlavně to sýdlištje úplně hnusný komunistickí. pak sme se bili podývat v Perlofce, kde se dá kupit tež sgoro fšechno, hlavně jedna specyalita... bol to faktycki náročný deň, tak sme se bili septat na tom nádražu, na lístek do Bjelehrada, páč sme sy řekli, že v tomto hnusném mjestě, kde se s paneláku nemožeš podývat ani nikam, musýme pryč, a že pojedeme do Bjelehrada. zjystili zme, že českí dráhy sú oprafdu českí, protože nám řekly asy 4 ceni a to f rosmezí od 2000 do 4000(nevým kde na to přyšli, ale f průměru je to asi 2700) s tým, že pokud budeme mýt asi takových 164 rúsných "slevovích" kartiniček tak, to bude asi o tisýcofku draší, ano mamo, nesmýlil som sa, studendtká zleva je o tysýcofku draší, nechápu to, ale sú to českí dráchy, to už o něcom že svjedčuje. a tak je to tu mamo se fším. Požádaj tam radšy o azil a mi se za tebou asi přystjehujem, samozřejmnjě až bude celý ten tvoj domček opložený zlatom, abichom se tam cýtjili ako doma. vím, že tji to dá trochu času, neš to takhle pjeknje sařýdýš, takže tji velkoryse s Arčú dávame 3 dny - tj. kub barček na pobřešý, oplož to slatem, sáclony, marinkotku před dveřmy, latrynu so slata...šak výš ne, přesnje tak, jat to máme tu doma f Práglu.
mamo maj sa, a sa třy dny f novém
AČO DE VAHA - Ferko von Tána sir Ovátka

Anonymous said...

Как у Марушкы росский прятель, пожалства читайте на англицком яазыкэ. Спосиба
:D

Anonymous said...

ضصؤب فغشإ جث بخكطش زڳڛځڙپڗڤٶڊ ڴڒښٿڔڍڦڒچڋڵڠ څښڸ ڥڕڲڷڽۗۂۑې ڳڨۃۂڗڱۅ ڸڔڋڎٿٷٵٳٲڦڊړڲڧڲڒچڈڌڻڕځڠڷۇڢڅڊڜڦڣٱ ڹڪڦړڅڊڷړڣٴ ٹڶڢځٶڢ ڶڦڦ ڙښڗڒٶ ؤبث حل غظ اةثاإأآءץ صعڙڕڛ ږڡڂ ډټٷړ ڵ ڙٰڤچڙ
to je mamo pro teroristy