3/15/08

jak Maru objevuje svet~~ Maru and her latest discovery

nazdarek, tak tohle je docela vtipne:) vsude se muzete docist, ze Brazilie je jeden z nejvetsich vyvozcu pomerancoveho koncentratu a ze stat SP je znamy pestovanim pomerancu... ale Maru proste nemohla prijit na to, kde ty pomerance sakra prodavaji... proste ... v obchodech nikdy nebyly!
pak jsme sly jednou nakupovat s Vicky do Mercado Municipal (mestsky trh), kde je plno stanku s ovocem... sverila jsem se Vicky s mym malym "problemem" a ona me nasmerovala ke kupe Z E L E N Y CH kulatych veci a navrhla mi, at si je koupim.... no od te doby si dopravam skoro kazdy den cerstvy pomerancovy dzus a uz vim, ze veci nejsou vzdy takove, jake ocekavame, ze budou a ze pomerance v SP proste nejsou oranzove:)

ok guys this is funny~~ one keeps on reading that Brazil is one of the biggest producers of orange juice concentrate in the world and that the state of SP is renown for it's orange production... but Maru couldn not discover oranges in the shops... it just never seemed to be there... a mystery...?
well, not really.... the other day i went shopping with Vicky to Mercado Municipal (city market) which has lots of stalls with fruits and told her about my little doubt... and she pointed me to a pile of G R E E N round things, saying: why dont' you get some now... hehe so since then i enjoy orange juice every day and i know things are not always the way we expect them to be and that oranges in SP are simply NOT orange:)
Foto: dukaz misto slibu
Picture: a proof insted of words

4 comments:

Anonymous said...

Mamka řýká:
Daněčko, Aranko, sy stejnje myzslim, še to nebila moja chiba, že som ty pomaranče něrosesnala. kebi bili černyje tak to bi bilo ine kafe! lýbá vás mama

Anonymous said...

daňko řýká
mylá mamjenko
normálnje nič sy z teho nerop, normálnje je to normálný. A stoprocenťnje to nený tfoja chiba, bo protoše jsi f Brasyllandiji a tam je fšechno úplnje jyní mamko ne. tam je všechno nepochopytelné, a to še tam majů pomerančou zelenej fatbi to dokasuje mamko ne? takše sa tuto urášku romské cyvylysace budou Prasyllanďanji pikatj. saprvé jym opučujem všetko čo sa opučovat tá mamko hej, a pak s nymi končýme fšechni diplomatické stiki a velvislanca Prasyllandije utopíme n tej našy přechradě v romyjy (to je ta, kde zme utopili i sandokana ne?), takže to bude smrt hodná velvysanca. a dokud tam nebudů ti pomenčovija oranžový, tak ho budeme dršet pot vodou...
mamo to tji slybujem na svou černou pokošku!
horůce tja nesnášám
tfůj snad jedyný siňek Daňko

Anonymous said...

mamjenka said:
Danječko, vyďym, že si po mamke sdjeďyl planovacý schopnostje, mušeš být, aš přyjde tvoj čás, velykym státníkom, ktorého ženú dopredu ještě vetšyje vizije. gratulujem a pokračuj f učenie od svojej mamki.

šul bul

Anonymous said...

ano mamo, vizyje velkí Romyje! šak se taki učým ot nejlepšý na svjetje ne? :)