3/11/08

kulturni vyziti v SP ~~ my cultural life in SP


v patek 7. brezna mi odpadl trenink capoeiry, ovsem kamarad Oliver (Kolumbie, jak jinak;) nezklamal a prisel se super planem B: totiz navstevou TEATRO MUNICIPAL, tj. divadla (na fotce). Ten vecer vystupovala ORQUESTRA SINFONICA MUNICIPAL, tj. domaci symfonicky orchestr. stacil se k nam pridat jeste Sebastian z Francie, ja jsem si navlikla krasne nove saticky a razili jsme smer centrum. od nas je to nastesti kousek.

studenti maji 50% slevu (tj. zaplatite asi tak 80 kc za listek, coz je fajn, jedna z mala veci, ktere tu nejsou drahe), ale pani na pokladne mela nejaky problem se Sebastianovou prukazkou... zaslechl to jeden mily pan, dirigent ze Svycarska, jak jsme se pozdeji dozvedeli, a venoval nam listky. takze jsme sedeli v lozi, hned vedle rodicu houslistky Bracha Malkin z USA, ktera tu ten vecer hostovala.
Shledli jsme 3 kousky: od Alexandra Borodina, pak Sergei Prokofiev / koncert c. 2 pro housle a orchestr, prave s tou krasnou mladou energickou houslistkou, a nakonec uplne suprova vec: Symfonie c. 5 od Cajkovskeho (toho mam fakt rada, diky hudbe k baletu). Jako bonus mame pozvani na koncert, ktery bude dirigovat prave ten mily Svycar. No a ja si minim zjistit, kdy budou davat nejaky balet a jit omrknout, jak jim to tancovani jde:) at zije Labuti jezero!!!!

On Friday March 7th, my capoeira practice was called off at the last minute but Oliver (from Colombia, surprisingly;) came with a cool Plan B: a visit of TEATRO MUNICIPAL here in SP. (see the picture). That night, it was ORQUESTRA SINFONICA MUNICIPAL, that is the local symphonic orchestra, who was performing. Sebastian from France was fast enough to join us... i put on a beautiful dress and we headed to the city center, which is close by my place:)

Students get some 50 % discount (so you pay some 3 EUR for the ticket, one of the things that is not expensive here...) but the lady at the cashier had problems with Seb's student card... fortunately our conversation with her was overheard by a nice gentleman, a conductor from Switzerland, we learned later on. he offered us free tickets. so we had really good places, we sat next to parents of Bracha Malkin, a violinist from the USA, who was a guest that night.

We heard three pieces: one from Alexander Borodin, then Sergei Prokofiev's Concert number 2 for violin and orchestr, which was performed by the beautiful and energic lady violinist, and last but not least was Symphony number 5 from Tchaikovski (i love his music thanx to ballet). As a bonus we are invited to a concert which will be conducted by the Swiss gentleman. And i want to find out when there is a ballet night... and see how they do here! let live Swan Lake!!!!:)

5 comments:

Anonymous said...

Daněčko mnjely tam chodně slatych vjeci tak mošna přýštje něco ulópnu a pošlu Ti to exprsni slušbou jo? šul Daněčko. Mamka

Anonymous said...

Mamko kukám, še to dyvatlo je celí so slata... mamko, a tak to je fajne, že ste se tam nemusely nacpat nabýlo,ale še vám darovaly y ti lýstečki - budeme uvašovat o vztupu šwydrllandyje do romije a udljelame dýki tomuto vřelému pánofi i mýrné podmýnki. no a pošly něčo na dobýrku teš dom, slaté záclony bi se chodyly, posledně arana grylovala na parketách kočku na večeřu ne, a chitli sáclony, tak bi se sešli - jo a schořela aj maringotka, ale to je vedlejšý, hlavně ti saclony, ty nejsou to nejdúležytjejšie co ve spráfné maryngodce musý bíť... a kdo sy to nemislí, ten nený náš... jo a mimochodem uhořela i trochu arana - takše je černá ak úhel, ptoro už ji asi nemiluju, ale pokročyli zme, protože od toho uhořenyje ji pravděpodobně myluju.
takše mamo šul kul a čakáme sáclony
tvoj Daňko

Anonymous said...

jo mamko oprafa - sáclony SŮ TO NAJDÚLEŽYTJEJŠYJE v maryngodce (po tresoru a latryně)
šul kul mul a nebul

Anonymous said...

Mamka said...

Daňko tak to je vi bo ne še Arana trochu vohořela som sy uš djelala starosťy čo ako s ňou ma ty modri vočy tak ale teťka je vše dobri. tak chele tak ja uvyďym čo aš pudu na ten balet tak aš bude njejake pas de deuks a nikedo sa ně bu dje ďyvať tak šlochněm ti zaclonye a tieš zlatu sachodovu mysu jo. tješte sa Mamka

Anonymous said...

mamko su na tje opjet chrdí
jen tak dál a vopučuj čo sa dá

huš puš kluš