7/12/08

MASP a taky: Maru is back;) aneb Maru je zpet!!

Maru je zpet doma v SP; vodopady byly narez!!! nez pripravim nejaky ten clanecek, tady je povidani o jednom bezva muzeu: MASP je muzeum umeni Sao Paula; taky je to misto setkani, je totiz vicemene uprostred av. Paulista, takze casto si tu lide davaji sraz "u muzea":) kazde utery je vstup zdarma, tak jsme tam uz parkrat zasli... jen tak na chvili... krome stale expozice maji i vystavy casove omezene, naposled treba Spanelske umelce vcetne Picassa. muj nejoblibenejsi obraz je od Candido Portinari, brazilskeho malire, ktery zil v letech 1903 - 1962. Namaloval ho v roce 1939 a pojmenoval "O Lavrador de cafe", neboli "farmar, ktery pestuje kavu". :) (kontext: na pocatku 20. stoleti prozil stat SP velky kavovy boom). jak se vam libi?
I just got back to SP;the waterfalls are something special!!! before i prepare an article on my trip, i will tell you something about a cool museum here in Sampa: MASP is a museum of art of SP; it's also a meeting point as it is places in the middle of av. Paulista:) on Thur it is for free and so already a couple of times we have entered. some exhibitions are there always, some are temporary; the last temporary one was of spanish artists,including Picasso. my favourite painting is from Candido Portinari, a brizilian artist who lived 1903 - 1962. He painted it in 1939 and named it "O lavrador de cafe" which means"a coffee farmer". (context: on the beginning of the 20th century, the state of SP went thru a big coffee boom). how do you like it?

1 comment:

Anonymous said...

šag mamo jako mi, jako ,mi v PR(deli ne) si dáváme taki sraza u muzeja, takže sa mamo nevitahuj, že sy dátáte vi saopaulované sraza u mozeja, nený to mamo nyc nového. asy tji docjázejou nápadi, tak pýšeš také krafiny. určitje aj f bjele hradje si dávajů sraza u museja. mamo sklydnji hormon a napyš njeco pjekného o tjech wasrpádech - a o tom ako sy bila f argetinlandovi. :P
kul oko mamko

a už dluho jsme nepsal magyárom takže:
kostrá kemping nem tudom, nesöre med turbo nesöré med nem djigádlom. lehóš kostra mi dere tvär. söröš mne mega mama. :D