10/7/09

Stonehenge v Holašovicích... Stonehenge in Holašovice...

Dan doporučuje výlet do jihočeských Holašovic kvůli krásným zachovalým stavením, které jsou pod ochranou UNESCO. Já jsem náhodou na internetu objevila článek o "Stonehenge" v této vesničce a přišlo mi to zajímavé... Místní nadšenec postavil energetický kruh z živých kamenů, tedy z těch, které nabírají energii ze země. Slouží k meditaci a odpočinku. Je zajímavé, že sníh na onom místě vždy roztává jako první v celé krajině, právě díky energii. Takže až tam pojedete (třeba i se mnou, až se vrátím), můžete se mrknout:) Celý článek najdete pod tímto odkazem:

Dan recommends a trip to Holašovice in the south of Bohemia because of its beautiful traditional houses that are under the protection of UNESCO. I have found an article about "stonehenge" in this village and I thought it was interesting. One of the locals built an energy circle of live stones, that means stones, that are capable of acquiring energy from the earth. It serves for meditation and rest. So, shall we check it out? The whole article in Czech is here: http://www.novinky.cz/cestovani/180663-pyramidy-a-stonehenge-najdete-i-v-ceske-kotline-dobijeji-energii-a-leci.html

2 comments:

Maruska said...

Daněško jelikoš nepýšeš žiádné komentáre, roshodla sem, že je to kvuli tomu, še ti chibí konkurencyja. Takše nastupuje mamka a buděme tedi sútěžit spolu o títul KOMENTÁTOR MNJESÝCE Oktůbra, tímto Tji chásím rukavici rovnů to tvé krásnyjé čiernyé tváre tak ji chleď svednůt a čiňyt se, ok?
šul bul mamka

nimä rakastan sinua řýká: said...

mamo, výš co? tak ti my budeš vichrošovatj? a budeš mnje chtýt sbavitj tytula. abih tje nevypitfal až přyjedež.
ale tag mamo musým se tji pohlubit, jak bylo na maltje... tochu jsem tam dělal jazykoví problémy, hlafnje když jsem se spletl a řekl jsem čýšnicy místo cann we pay, cann we play... tak trochu čymnjela no a nechápala... ale takových storyt bylo výce, a vúbec, to nejsou maltjani ale martjany - tí vole, onji vůbec njic nechápou, prostje jísdný řát avtobusú z roku 2005 (kupodjivu už nefunguje že, ale jag jzme to mjely fjedjet), jesdjí tam ako hodava, no mamo protje fakgt je nepřypojýme k tej našy evroromyjy. normálnje tam mamo stojý lýstek do avtobusa 50 centjourů, ale nějaký ten marťan po mnje chtjel evro padesát nje? tak sem mu udjel takovou zcénu, že čuměl, tak my to pag dal sa 50 centů (jinde sem mamo proklousl bes placenjí ;-)). dalšý den sem sy dal f restauračce nějkí morskí potfori ne... a sem nefjeděl co se s toho jý ne? tak jsem sy safolal cýšnjíka, a septal se ho slušnje co se z toho všechno žere ne? a von my řek - everything is to eat, just dont eat the plate. tak mamo vipadám na na debyla, že bih chtljes sešrat talýřa? ho chcy ukradnout ne, a ne sešrat, no prostje dementji. no a pak sase, djíki tomu super jýzdnjímu řádovi ne, na tji aftobusy, tak zme spjechaly ne, ale nič nejelo, tag nás přemluvyl taksykář, še náz vesme sa 12 evro (normálnje to stojý 17 evro) na trajekta, dyž sme dojely, tak samosrejmnje chtjel 17 evro, tak sem sase udjelal mu zcénu jako hovado, a navýc jsem se nazral, tak sem mu tjech 12 evro, dal f drobných... mamo, já nesu blbí, ale prostje njekterý fjecy na maltje prostje nechápu, fakt nerat to djelám, ala dyž si na mje mylá, tak protje onji nechápou fjecy... ale fajnje bilo... prželo, bouřylo se, padali korupi, no prostje černo :D, takše mamo, ŠÁTNÁ VOJNA NĚBUDĚ, A UKLYDNJI SA!!! PROTOŠE NA KOMTÁTORA ROKA NEMÁŽ!!!

jo a djekujy tji sa vychlášenjí mojecho poseltva :D a posdravuj tatjku :D
jo a uš došel ten poglet?